Huoltotauko

Verkkosivumme on tällä hetkellä huoltotauolla. Voit toistaiseksi asioida osoitteessa kipukauppa.com, josta löydät kaikki Vaistoa-paljasjalkakengät. Jos sinulla on kysyttävää, olethan yhteydessä sähköpostitse: asiakaspalvelu@vaistoa.fi

Haluatko vaihtaa, palauttaa tai reklamoida tuotteen?

1. Palautus ja vaihto:

Reklamaatiot tai virheelliset toimitukset tulee hoitaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kohdassa 2. Tavaran toimituksen virhe.

Tuotteilla on 90 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Tarjoamme Suomen sisällä toimitetuille tilauksille yhden veloituksettoman vaihdon ja palautuksen. Jos haluat palauttaa tuotteita useammassa erässä tai vaihtaa kokoa toistamiseen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

Ulkomailta tilatuilla tuotteilla palautus on omakustanteinen, eikä tilaus sisällä mahdollisuutta koon vaihtoon.

Paljasjalkakenkiä ei tule käyttää ennen kuin päätät pitää ne. Kenkien sovittaminen on sallittua vain sisätiloissa ja puhtailla sukilla.

Palautuksen tulee sisältää alkuperäispakkaus ja kaikki sen osat, dokumentit ja pakkausmateriaalit. Asiakas vastaa virheellisestä tai puutteellisesta palautuksesta koituvista kustannuksista.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi saadaksesi ohjeet palautuksen tekemiseen.

Noutamatta jätetyistä tilauksista, joista ei ole tehty ilmoitusta asiakaspalveluumme, veloitamme 14,90 € toimitus- ja käsittelykuluja. Jos paketti on jäänyt noutamatta epähuomiossa ja haluat sen uudelleen lähetettäväksi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

2. Tavaran tai toimituksen virhe

Pahoittelemme, jos toimitettu tuote on virheellinen!

Jos saamasi tuote on viallinen, olet saanut väärän tuotteen tai epäilet valmistusvirhettä, otathan aina ensin yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@vaistoa.fi.

Reklamaatioita tai virheellisesti toimitettuja tuotteita ei ole mahdollista rekisteröidä tavallisen palautuksen tapaan.

Jotta voimme ottaa asiasi käsittelyyn, tulee viestin sisältää seuraavat tiedot:

- Tilaajan nimi
- Tilausnumero


Jos kyse on rikkoutuneesta tuotteesta, liitä mukaan lisäksi:

- Lyhyt vian kuvaus
- Kuva kengän päältä sekä pohjasta ja lisäksi tarkennettu kuva virheestä